99% MKB leeft AVG niet na en Autoriteit Persoonsgegevens loopt zich warm

De Autoriteit Persoonsgegevens is zich aan het warm lopen om de AVG te handhaven. Autoriteit Persoonsgegevens voorzitter Aleid Wolfsen legt in een artikel in het FD uit dat men in een ‘opschalende fase’ zit. De eerste boetes zijn opgelegd aan Uber wegen het te laat melden van een datalek, maar ook bijvoorbeeld zorgverzekeraar Menzis heeft een boete ontvangen. Tevens heeft de Autoriteit Persoonsgegevens aan De Belastingdienst een verwerkingsverbod opgelegd vanwege de vermelding van het BSN bij het BTW nummer. Ook heeft de Autoriteit Persoonsgegevens de Kamer van Koophandel gedwongen te stoppen met de verkoop van namen en adressen.

In het MKB leeft 99% de AVG niet na, aldus MKB Nederland. Aleid Wolfsen geeft aan dit ernstig te vinden, omdat MKB ondernemers wel de nodige risico’s lopen. Sommige ondernemers verwerken nu eenmaal (gevoelige) persoonsgegevens. Iedereen moet voldoen aan de privacywetgeving.

Wees dus gewaarschuwd om werk te maken van het implementeren van de verplichtingen vanuit de AVG op uw onderneming.

De medewerkers van PrivacyTeam kunnen daarbij prima helpen. Ook kan de MKB ondernemer een ‘doe - het – zelf – pakket’ kopen: EasyPrivacy® MKB. Geen gedoe, maar gemak is hierbij de leidraad. Vraag hier een proeflicentie aan.

Naar het overzicht

Ook iedere maand onze nieuwsbrief ontvangen?