Toetsingskader IBP PO/VO van Kennisnet beschikbaar in EasyPrivacy®

Veel onderwijsinstellingen maken sinds oktober 2019 gebruik van het toetsingskader IBP PO/VO van Kennisnet. Dit toetsingskader voor het onderwijs is gebaseerd op de internationale standaard voor informatiebeveiliging en privacy: de ISO 27001 normering. Maar het bevat alleen de items die van toepassing zijn op het onderwijs. U kunt per item zien welke maatregelen er genomen moeten worden. Tot nu was het toetsingskader van Kennisnet alleen in een Excel versie beschikbaar.

Goed nieuws!

Het toetsingskader is met ingang van 1 juni 2020 beschikbaar in EasyPrivacy® voor het onderwijs. Op een eenvoudige manier kunt u de van toepassing zijnde maatregelen toewijzen, krijgt u inzicht op bestuurs- en/of op schoolniveau of de maatregelen al zijn uitgevoerd en creëert u hiermee een voor uw onderwijsinstelling passend security management systeem. Met een helder dashboard, een duidelijke rapportage en de mogelijkheid voor uw FG om mee te kijken.

Eenvoudig en aantoonbaar voldoen aan de AVG én de beveiligingsnormen? Lees in de brochure wat de mogelijkheden zijn. U kunt deze hier downloaden.

Het toetsingskader IBP maakt standaard onderdeel uit van de Enterprise uitvoering van EasyPrivacy® en is daarnaast beschikbaar als Business+ pakket. Vraag hier een proeflicentie aan.

Interesse in meer informatie over de verantwoordingsplicht in de AVG? Vraag hier de whitepaper 'wat is de verantwoordingsplicht in de AVG' aan.

Naar het overzicht

Ook iedere maand onze nieuwsbrief ontvangen?