PrivacyTeam033 200 30 83

Cybersecurity dreigingsbeeld zorg 2021

Contact

Volgens Stichting Z-CERT is ransomware de grootste digitale dreiging voor de zorgsector. Stichting Z-CERT is het expertisecentrum op het gebied van cybersecurity in de zorg. Z-CERT is in 2017 opgericht op initiatief van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en de Nederlandse GGZ.

Recentelijk heeft Z-CERT het rapport Cyberdreigingsbeeld voor de Zorg 2021 uitgebracht waarin zij de belangrijkste gevaren voor de Nederlandse zorgsector beschrijft. Voor deze editie hebben bijna honderd instellingen uit de geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuizen, verzorgings- en revalidatiecentra hun incidentdata in detail met Z-CERT gedeeld en hebben tientallen deelnemers en meerdere leveranciers openheid van zaken gegeven.

Het resultaat is een lezenswaardig rapport met het dreigingsbeeld voor de zorg. Het geeft inzicht, achtergronden en tips bij verschillende dreigingen en thema’s zoals ransomware, fraude, spionage, de risico’s van de cloud en datalekken.

Het rapport levert input voor het ontwikkelen van verschillende op actuele dreigingen gebaseerde scenario’s en levert daarmee een bijdrage aan het versterken van de digitale veiligheid van de zorgsector.

Download hier het rapport

Heeft u vragen of kunnen wij iets voor u betekenen?
Bel ons op 033- 200 30 83 of stuur een mail naar post@privacyteam.nl.

Privacy advies en software