Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

AP: Pas op met camera’s met gezichtsherkenning

Geschreven op

AP: Pas op met camera’s met gezichtsherkenning Gezichtsherkenningscamera’s worden het meest ingezet bij bedrijven in de detailhandel, beveiliging, sport & entertainment en vervoer, en bij gemeenten. Dat Lees meer »

Belastingdienst maakt personeel AVG bewust

Geschreven op

In een Kamerbrief van 13 oktober 2020 heeft de Belastingdienst aan de Tweede Kamer het concept plan van aanpak ‘Herstellen, Verbeteren en Borgen’ aangeboden. Dit plan van aanpak is een vervolg op het onderzoek naar de Fraude Signalering Voorzienin... Lees meer »

Boete van € 35,3 miljoen voor H&M

Geschreven op

De privacy toezichthouder in Hamburg heeft een boete van € 35.258.707,95 opgelegd aan H&M. De leidinggevenden bij het Service Center van H&M in Nürnberg legden jarenlang veel privé gegevens van hun medewerkers vast op een netwerk schijf. Na Lees meer »

Gedragscode NLdigital goedgekeurd door AP

Geschreven op

Gedragscode NLdigital goedgekeurd door AP De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Data Pro Code van branchevereniging NLdigital goedgekeurd. Dit is een gedragscode waarbij organisaties in de ICT-sector zich kunnen aansluiten. Lees meer »

Boete voor BKR vanwege kosten bij inzage persoonsgegevens

Geschreven op

Boete voor BKR vanwege kosten bij inzage persoonsgegevens Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) mag geen geld vragen aan mensen die digitaal hun persoonsgegevens willen inzien. En wanneer mensen per post inzage in hun persoonsgegevens bij BKR... Lees meer »

Ook iedere maand onze nieuwsbrief ontvangen?