Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

Enschede kiest frontaal tegenaanval in zaak rond wifi-tellingen en hekelt willekeur Autoriteit Persoonsgegevens

Geschreven op

ENSCHEDE - Enschede is het niet eens met de boete van 6 ton die het opgelegd heeft gekregen door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vanwege wifi-tellingen. De gemeente had tot 14 juli de tijd een bezwaarschrift in te dienen en dat is nu gebeurd. Lees meer »

Privacy accountability framework van ICO

Geschreven op

In Engeland heeft de Information Commissioner’s Office (ICO, de Engelse Autoriteit Persoonsgegevens) haar accountability framework bekend gemaakt. Dit framework is heel handig omdat het duidelijk maakt wat het in het kader van de verantwoordingspl... Lees meer »

AP: Pas op met camera’s met gezichtsherkenning

Geschreven op

AP: Pas op met camera’s met gezichtsherkenning Gezichtsherkenningscamera’s worden het meest ingezet bij bedrijven in de detailhandel, beveiliging, sport & entertainment en vervoer, en bij gemeenten. Dat Lees meer »

Belastingdienst maakt personeel AVG bewust

Geschreven op

In een Kamerbrief van 13 oktober 2020 heeft de Belastingdienst aan de Tweede Kamer het concept plan van aanpak ‘Herstellen, Verbeteren en Borgen’ aangeboden. Dit plan van aanpak is een vervolg op het onderzoek naar de Fraude Signalering Voorzienin... Lees meer »

Boete van € 35,3 miljoen voor H&M

Geschreven op

De privacy toezichthouder in Hamburg heeft een boete van € 35.258.707,95 opgelegd aan H&M. De leidinggevenden bij het Service Center van H&M in Nürnberg legden jarenlang veel privé gegevens van hun medewerkers vast op een netwerk schijf. Na Lees meer »

Ook iedere maand onze nieuwsbrief ontvangen?