Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

Minister werkt aan maatregelen om IBP in het onderwijs te versterken

Geschreven op

De demissionair minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media zal in overleg met de sector en ondersteunende organisaties een pakket aan maatregelen uitwerken die erop zien dat de hele keten van informatiebeveiliging en privacy versterkt w... Lees meer »

BINNEN ZONDER KLOPPEN: DIGITALE WEERBAARHEID IN HET HOGER ONDERWIJS

Geschreven op

De Inspectie van het Onderwijs heeft een rapport gepubliceerd over de digitale weerbaarheid in het hoger onderwijs en geeft aan wat het stelsel hoger onderwijs kan doen om de cyberweerbaarheid te verhogen: Lees meer »

Enschede kiest frontaal tegenaanval in zaak rond wifi-tellingen en hekelt willekeur Autoriteit Persoonsgegevens

Geschreven op

ENSCHEDE - Enschede is het niet eens met de boete van 6 ton die het opgelegd heeft gekregen door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vanwege wifi-tellingen. De gemeente had tot 14 juli de tijd een bezwaarschrift in te dienen en dat is nu gebeurd. Lees meer »

Privacy accountability framework van ICO

Geschreven op

In Engeland heeft de Information Commissioner’s Office (ICO, de Engelse Autoriteit Persoonsgegevens) haar accountability framework bekend gemaakt. Dit framework is heel handig omdat het duidelijk maakt wat het in het kader van de verantwoordingspl... Lees meer »

AP: Pas op met camera’s met gezichtsherkenning

Geschreven op

AP: Pas op met camera’s met gezichtsherkenning Gezichtsherkenningscamera’s worden het meest ingezet bij bedrijven in de detailhandel, beveiliging, sport & entertainment en vervoer, en bij gemeenten. Dat Lees meer »

Ook iedere maand onze nieuwsbrief ontvangen?