PrivacyTeam033 200 30 83

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Krijg privacy tips voor een veilige organisatie

De laatste nieuwsbrieven

Nieuwsbrief januari 2023

Aan wie heeft uw organisatie ontvangen persoonsgegevens verstrekt? - Elke persoon heeft het recht om te weten aan wie zijn of haar persoonsgegevens zijn verstrekt. Lees meer »

Nieuwsbrief december 2022

Inzage in mailbox van een medewerker: mag dat? - Eén van de vragen die regelmatig terugkeert, is de vraag of een werkgever inzage mag hebben in de mailbox van een werknemer. Lees meer »

Nieuwsbrief november 2022

Werkt uw organisatie privacy proof met verzuimgegevens in het HR- en arbosysteem? - Ook binnen HR- en verzuimsystemen wordt vaak te veel informatie vastgelegd door werkgevers over verzuimende medew... Lees meer »

PrivacyTeam - Dé DPIA expert

DPIA op leerling administratie systeem al uitgevoerd? - Kennisnet/SIVON DPIA's op ParnasSys, Somtoday, Magister, ESIS zijn nu beschikbaar in EasyDPIA. Deze kunt u eenvoudig zelf op maat maken. Lees meer »

Nieuwsbrief oktober 2022

DPIA’s complex en tijdrovend? Niet met EasyDPIA® - Nu is er gebruiksvriendelijke software om een echte DPIA uit te voeren. Werk veilig met je team aan (generieke) DPIA’s en maak eenvoudig een helde... Lees meer »

Nieuwsbrief september 2022

Verhogen digitale veiligheid onderwijs en onderzoek - Het ministerie van OCW laat op dit moment Kennisnet een normenkader opstellen voor informatiebeveiliging en privacy in het primair en voortgeze... Lees meer »

Nieuwsbrief juli 2022

De Wet open overheid - Op 1 mei 2022 is de Wet open overheid (Woo) in werking getreden. In dit artikel kijken we naar het doel van de Woo en de beweging die ermee in gang wordt gezet. Lees meer »

Nieuwsbrief juni 2022

Boete restauranteigenaar voor camera’s in openbare ruimte - De Spaanse privacy toezichthouder legde een restauranteigenaar een boete op van € 3.000 voor het installeren van CCTV-camera's om de open... Lees meer »

Nieuwsbrief mei 2022

Waarom een LIA belangrijk is - De afkorting LIA (Legitimate Interest Assessment) is een term die niet als zodanig wordt genoemd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Lees meer »

Nieuwsbrief april 2022

Onderwijs: Tips & tricks voor verwerken van het BSN-nummer - In aanloop naar de zomer, nemen ook de inschrijvingen binnen het primair en voortgezet onderwijs een vlucht. Lees meer »

Nieuwsbrief maart 2022

Een wat? Een DTIA - De afkorting DPIA wordt steeds bekender. De term DTIA (Data Transfer Impact Assessment) is echter een relatieve nieuwkomer binnen het privacyrecht. Lees meer »

Nieuwsbrief februari 2022

Cybersecurity dreigingsbeeld zorg 2021 - Recentelijk heeft Z-CERT het rapport Cyberdreigingsbeeld voor de Zorg 2021 uitgebracht waarin zij de belangrijkste gevaren voor de Nederlandse zorgsector be... Lees meer »

Nieuwsbrief januari 2022

Cameratoezicht. Bezint eer ge begint! - Het toezicht met gebruik van camera’s neemt toe in populariteit. Als je erop let hangen ze bijna overal! Het aanbod aan camera’s is groot en voor wat de toep... Lees meer »