PrivacyTeam033 200 30 83

VS willen privacy van kinderen beschermen

PrivacyTeam juicht dit initiatief zeer toe.

De Amerikaanse president Joe Biden wil meer wetgeving introduceren die het verzamelen en gebruik van persoonlijke data van kinderen door grote techbedrijven aan banden legt. Ook wil Biden dataverzameling in het algemeen inperken.

"Het is tijd tweeledige wetgeving aan te nemen om Big Tech te stoppen met het verzamelen van persoonlijke data van kinderen en tieners online, het uitbannen van gerichte advertenties voor kinderen en het opleggen van striktere beperkingen op de persoonlijke data die deze bedrijven over ons allen verzamelen", aldus Biden.

Ook roept Biden op tot sterkere dataprivacy en platformtransparantie voor alle Amerikanen, evenals transparantie over algoritmes. "Er moeten duidelijke en strikte limieten zijn aan de mogelijkheid om onze persoonlijke gegevens te verzamelen, gebruiken, over te dragen en te bewaren, met name voor gevoelige gegevens zoals geolocatie en gezondheidsinformatie, en de last moet bij bedrijven komen te liggen - niet bij consumenten - om de hoeveelheid informatie te minimaliseren ze verzamelen", staat in een factsheet over de speech.

Alles bij de bron; DutchIT

Heeft u vragen of kunnen wij iets voor u betekenen?
Bel ons op 033- 200 30 83 of stuur een mail naar post@privacyteam.nl.

Privacy advies en software