PrivacyTeam033 200 30 83

Normenkader IBP voor het onderwijs

Voldoet u al aan het nieuwe normenkader?

Laat een nulmeting uitvoeren en weet direct waar u staat.
Breng daana de basis op orde met een concreet plan.

Contact

Minder dan 1.500 leerlingen? Klik hier voor de speciale aanbieding

 

Nu starten

Start nu met een nulmeting. Onze deskundige medewerkers zorgen voor een inzichtelijke rapportage en helpen u snel om de basis in orde te krijgen (én met een plan om de hoge en medium risico's weg te nemen). Neem contact op om te horen wat wij voor u kunnen betekenen.

Voor kleinere schoolbesturen (tot 1.500 leerlingen) voeren wij een nulmeting op het normenkader IBP voor het onderwijs uit voor een eenmalig bedrag van € 1.249,- excl. btw . Onze bevindingen worden gepresenteerd in een duidelijke rapportage met prioriteiten en een stappenplan. Deze prijs omvat tevens een eenjarig abonnement op EasyPrivacy.

Ik maak nu gebruik van het speciale aanbod


Wat houdt de nulmeting in?

Weet u niet zeker of u aan al het verplichte Normenkader IBP voor het onderwijs voldoet? De experts van PrivacyTeam bieden een beproefd programma aan om samen met de IBP verantwoordelijke(n) snel inzichtelijk te maken wat er al geregeld is en wat niet. Ontvang een concreet plan met de maatregelen die u de komende jaren stap voor stap kunt doorvoeren.

Tip! De uitkomsten en dashboards kunt u ook goed gebruiken voor het jaarverslag 2023-2024.


Stappenplan : de basis op orde

Voor wie aan de slag wil met het normenkader is een ‘Voorlopige starttabel’ ontwikkeld. De tabel helpt je met het aanbrengen van prioriteiten. Je kunt beginnen met ‘de basis op orde’. Als je dat goed in kaart hebt en de juiste acties in gang hebt gezet, kun je aan de slag met het wegnemen van de hoge en later de mediumrisico’s. In de laatste fase is het dan tijd om de puntjes op die i te zetten. De grote hoeveelheid normen is zo een stuk hanteerbaarder.

Contact


Wil je liever zelf aan de slag?

EasyPrivacy® voor het onderwijs is de intuitieve software oplossing om aantoonbaar aan de IBP normen te voldoen. EasyPrivacy® bevat het Normenkader IBP voor het onderwijs en zal worden aangepast zodra er normen wijzigen of worden toegevoegd. EasyPrivacy® kan simpel worden gebruikt om een nulmeting uit te voeren. Door aan te geven of aan een norm wordt voldaan (en evt. ook de mate waarin) ontstaat een dashboard waaruit de huidige status valt af te lezen en ook wat er nog moet gebeuren. Dit dient als basis voor het meerjaren actieplan. Maar we starten in natuurlijk eerst met het op orde brengen van de basis.

Meer informatie en proeflicentie aanvragen


Normenkader Informatiebeveiliging en Privacy

Veel schoolbesturen zijn bezig met het organiseren van privacy en informatiebeveiliging binnen hun organisaties. Maar wat is goed of veilig genoeg? Hoe weet je dat je niets vergeet? En hoe kun je het aanpakken? In het normenkader IBP voor het onderwijs worden deze vragen eenduidig en passend beantwoord. In het normenkader staan voorbeeldmaatregelen: voorgestelde activiteiten en toepassingen waarmee je als schoolbestuur aan het minimumniveau van de norm kunt voldoen. Op dit moment is het normenkader nog niet juridisch geborgd. Naar verwachting is dit in 2027 wel het geval. Dan moet je aan alle normen voldoen. Het schoolbestuur draagt voor alle zaken in het normenkader de eindverantwoordelijkheid.Bent u geïnteresseerd in het laten uitvoeren van een nulmeting? Bel ons op nummer 033 200 30 83 voor meer informatie. Heeft u liever dat wij contact met u opnemen, vul dan onderstaand formulier in.

vijf plus vier =

* Deze velden zijn verplicht.