Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

Wat is een verwerker onder de AVG?

Geschreven op

Klik hier voor de video: Wat is een verwerker onder de AVG? De AVG kent veel specifieke termen. In het kader van de reeks AVG- dat valt best mee, legt Mr. Sander van de Molen van PrivacyTeam uit wat nu eigenlijk een verwerker is op grond van de Al... Lees meer »

PrivacyTeam wenst u een goed 2019

Geschreven op

Een goede start in 2019 gewenst. Namens PrivacyTeam wensen we u een goed 2019. Ook hopen we dat u uw strategische doelstellingen kunt realiseren, waarbij ook het op efficiënte en effectieve wijze voldoen aan de AVG van belang is. Lees meer »

Jaarboek PKN verdwijnt uit boekhandel vanwege nieuwe Privacywet

Geschreven op

Jaarboek PKN verdwijnt uit boekhandel vanwege nieuwe Privacywet Het Jaarboek van de Protestantse Kerk in Nederland 2019 is niet meer verkrijgbaar via de boekhandel. Het is niet meer publiekelijk beschikbaar. Lees meer »

AP doet aanbevelingen voor registers van verwerkingen

Geschreven op

Autoriteit Persoonsgegevens doet aanbevelingen voor registers van verwerkingen Het oneindig bewaren van persoonsgegevens zonder enige motivering mag niet volgens de Europese privacywetgeving. Lees meer »

Wat houdt de informatieverplichting onder de AVG precies in?

Geschreven op

Klik hier voor de video: Wat houdt de informatieverplichting onder de AVG precies in? In het kader van de reeks AVG- dat valt best mee, legt Mr. Sander van de Molen van PrivacyTeam uit wat onder transparantie en de informatieverplichting onder de... Lees meer »