Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

PrivacyTeam wordt partner van Privacyweb

Geschreven op

PrivacyTeam is een partnerschap aangegaan met Privacyweb. Waarom? PrivacyTeam wil graag een inhoudelijke bijdrage leveren aan het onderwerp verantwoordingsplicht in de AVG. Er zijn veel nieuwsbrieven en bronnen, maar veelal vanuit buitenlandse par... Lees meer »

Heeft u het archief al eens opgeruimd?

Geschreven op

Heeft u het archief al eens opgeruimd? De Berlijnse toezichthouder voor persoonsgegevens, heeft op 30 oktober 2019 (publicatie 5 november 2019) aan het vastgoedbedrijf ‘Deutsche Wohnen’ een boete opgelegd van € 14.500.000,- voor het niet naleven v... Lees meer »

Overwinning voor kerk: namen in kerkblad geen privacyschending

Geschreven op

Overwinning voor kerk: namen in kerkblad geen privacyschending Een kerkenraad mag in het kerkblad namen publiceren van leden die met het bestuur overhoop liggen. Als deze namen eerder al bij de kerkgemeenschap bekend zijn geworden, is daar geen sp... Lees meer »

Privacy-akkoord EU - VS ‘succesverhaal’

Geschreven op

Privacy-akkoord EU - VS ‘succesverhaal’ Het akkoord tussen de EU en de VS over de bescherming van persoonsgegevens van Europeanen functioneert over het algemeen naar tevredenheid. Dat meldt de Europese Commissie in haar derde evaluatie van het zog... Lees meer »

EDPS waarschuwt overheden voor producten en diensten van Microsoft.

Geschreven op

De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming (EDPS) waarschuwt overheden voor producten en diensten van Microsoft. De privacywaakhond zegt dat overheidsinstellingen van EU-lidstaten mogelijk niet voldoen aan de privacywetgeving als ze gebru... Lees meer »

Ook iedere maand onze nieuwsbrief ontvangen?