Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

Toetsingskader IBP PO/VO van Kennisnet beschikbaar in EasyPrivacy®

Geschreven op

Toetsingskader IBP PO/VO van Kennisnet beschikbaar in EasyPrivacy® Veel onderwijsinstellingen maken sinds oktober 2019 gebruik van het toetsingskader IBP PO/VO van Kennisnet. Dit toetsingskader voor het onderwijs is gebaseerd op de internationale... Lees meer »

AP wijst supermarkten op regels gezichtsherkenning

Geschreven op

AP wijst supermarkten op regels gezichtsherkenning De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de supermarktbranche via branchevereniging CBL gewezen op de regels rond de inzet van gezichtsherkenningscamera’s. M Lees meer »

De AVG viert haar tweede verjaardag

Geschreven op

Kunt u inmiddels de naleving aantoonbaar maken? Op 25 mei 2020 viert de AVG haar tweede verjaardag nadat deze op 25 mei 2018 van kracht is geworden. Ter gelegenheid hiervan hebben Věra Jourová, vice-president voor waarden en transparantie, en Didi... Lees meer »

Temperatuurmeting kan wel

Geschreven op

Deskundigen: temperatuurmeting kan wel na 'draai' toezichthouder Bron: https://fd.nl/ondernemen/1344401/deskundigen-temperatuurmeting-kan-wel-na-draai-toezichthouder In het kort Als werkgevers de temperatuur van hun werknemers meten, maar die gege... Lees meer »

PrivacyTeam wordt partner van Privacyweb

Geschreven op

PrivacyTeam is een partnerschap aangegaan met Privacyweb. Waarom? PrivacyTeam wil graag een inhoudelijke bijdrage leveren aan het onderwerp verantwoordingsplicht in de AVG. Er zijn veel nieuwsbrieven en bronnen, maar veelal vanuit buitenlandse par... Lees meer »

Ook iedere maand onze nieuwsbrief ontvangen?