Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

EDPS waarschuwt overheden voor producten en diensten van Microsoft.

Geschreven op

De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming (EDPS) waarschuwt overheden voor producten en diensten van Microsoft. De privacywaakhond zegt dat overheidsinstellingen van EU-lidstaten mogelijk niet voldoen aan de privacywetgeving als ze gebru... Lees meer »

Universitaire sportscholen schenden de privacy van hun klanten.

Geschreven op

De universitaire sportscholen USC Amsterdam (Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam) en USC Leiden (Universiteit Leiden) schenden de privacy van hun klanten. Sporters moeten voor toegang gebruikmaken van een vingerscansysteem, zond... Lees meer »

Zorgsector opnieuw koploper datalekmeldingen bij AP

Geschreven op

Zorgsector opnieuw koploper datalekmeldingen bij AP In de eerste helft van 2019 ontving de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) 11.906 meldingen van datalekken. Het gaat om ongeveer 2.000 meldingen per maand. Lees meer »

NOREA Privacy Control Framework vernieuwd

Geschreven op

NOREA Privacy Control Framework vernieuwd (versie 2.0) In de afgelopen weken heeft NOREA, de beroepsorganisatie van IT-auditors (RE’s), gewerkt aan een nieuwe versie van het Privacy Control Framework (PCF). D Lees meer »

Inzage interne documenten kerkbestuur

Geschreven op

Hof: Interne documenten kerkbestuur vallen onder inzagerecht privacy Interne documenten van een kerkbestuur waarin persoonsgegevens van een lid worden genoemd, vallen onder het inzagerecht van de privacywetgeving. Lees meer »