Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

Privacy boete voor school

Geschreven op

Zweedse toezichthouder legt boete op aan school. De Zweedse autoriteit voor gegevensbescherming (Datainspektionen) heeft een onderzoek uitgevoerd naar een openbare school. Dit na berichten in de media te hebben ontvangen dat het schoolbestuur, in... Lees meer »

Eerste boete onder nieuwe privacywet

Geschreven op

Haga beboet voor onvoldoende interne beveiliging patiëntendossiers Nieuwsbericht AP/16 juli 2019Het HagaZiekenhuis heeft de interne beveiliging van patiëntendossiers niet op orde. Dit blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). D Lees meer »

Datalek een schande?

Geschreven op

Datalek een schande? Nee hoor, vier het met DATALEKKERS! Is het overkomen van een beveiligingsincident een schande? Nee hoor, het is juist goed dat beveiligingsincidenten intern worden gemeld. Lees meer »

Succesvolle bijeenkomst voor onderwijs

Geschreven op

Succesvolle bijeenkomst voor onderwijs Woensdag 3 juli 2019 hebben wij een privacy AVG themamiddag georganiseerd voor samenwerkingsverbanden passend onderwijs. Deze is drukbezocht door bestuurders en professionals die zich inzetten om schoolkinder... Lees meer »

Wij zoeken een Commercieel Juridisch Medewerker

Geschreven op

Wij zoeken een Commercieel Juridisch Medewerker Opleiding: commerciële economie / rechten Werklocatie: Leusden Wat zoeken wij? Je hebt een klant- en resultaatgerichte instelling. Je hebt een afgeronde opleiding op HBO / WO niveau (commerciële econ... Lees meer »