Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

Overwinning voor kerk: namen in kerkblad geen privacyschending

Geschreven op

Overwinning voor kerk: namen in kerkblad geen privacyschending Een kerkenraad mag in het kerkblad namen publiceren van leden die met het bestuur overhoop liggen. Als deze namen eerder al bij de kerkgemeenschap bekend zijn geworden, is daar geen sp... Lees meer »

Privacy-akkoord EU - VS ‘succesverhaal’

Geschreven op

Privacy-akkoord EU - VS ‘succesverhaal’ Het akkoord tussen de EU en de VS over de bescherming van persoonsgegevens van Europeanen functioneert over het algemeen naar tevredenheid. Dat meldt de Europese Commissie in haar derde evaluatie van het zog... Lees meer »

EDPS waarschuwt overheden voor producten en diensten van Microsoft.

Geschreven op

De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming (EDPS) waarschuwt overheden voor producten en diensten van Microsoft. De privacywaakhond zegt dat overheidsinstellingen van EU-lidstaten mogelijk niet voldoen aan de privacywetgeving als ze gebru... Lees meer »

Universitaire sportscholen schenden de privacy van hun klanten.

Geschreven op

De universitaire sportscholen USC Amsterdam (Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam) en USC Leiden (Universiteit Leiden) schenden de privacy van hun klanten. Sporters moeten voor toegang gebruikmaken van een vingerscansysteem, zond... Lees meer »

Zorgsector opnieuw koploper datalekmeldingen bij AP

Geschreven op

Zorgsector opnieuw koploper datalekmeldingen bij AP In de eerste helft van 2019 ontving de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) 11.906 meldingen van datalekken. Het gaat om ongeveer 2.000 meldingen per maand. Lees meer »

Ook iedere maand onze nieuwsbrief ontvangen?