Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

Heb ik een Functionaris Gegevensbescherming nodig?

Geschreven op

Klik hier voor de video: heb ik een FG nodig? Welke organisaties hebben er nu precies een Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) nodig? In het kader van de reeks AVG- dat valt best mee, legt Mr. Lees meer »

Een leuke schoolfoto?

Geschreven op

Klik hier voor de video: mag ik zomaar foto's publiceren? Wij krijgen veel vragen over het publiceren van foto's. Wat mag nou wel en wat mag er niet? In het kader van de reeks AVG- dat valt best mee, legt Mr. Lees meer »

AVG - dat valt best mee

Geschreven op

PrivacyTeam start met campagne 'AVG - dat valt best mee'. PrivacyTeam zal de komende maanden video's op haar website en via social media publiceren over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot de AVG. Lees meer »

Direct marketing

Geschreven op

AP biedt duidelijkheid over direct marketing De Autoriteit Persoonsgegevens heeft uitgebreide informatie over de spelregels rond direct marketing op haar website gepubliceerd. Op deze manier biedt de AP duidelijkheid over welke gevolgen de regels... Lees meer »

Nieuwe wet voor het onderwijs

Geschreven op

Minder administratie door nieuwe wet over persoonsgegevens in het onderwijs Ministers Slob en Van Engelshoven (Onderwijs) maken één nieuwe wet over de gegevens van leerlingen, zodat de regels over privacy niet meer versnipperd in tien wetten staan. D Lees meer »