Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

AP controleert op verwerkersovereenkomsten bij dertig organisaties

Geschreven op

AP controleert op verwerkersovereenkomsten bij dertig organisaties De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft bij dertig private organisaties opgevraagd welke afspraken zij hebben met andere partijen wanneer die voor hen persoonsgegevens verwerken. Lees meer »

Wanneer is er sprake van een datalek?

Geschreven op

Klik hier voor de video: Wat is een datalek? In het kader van de reeks AVG- dat valt best mee, legt Mr. Sander van de Molen van PrivacyTeam uit wanneer er sprake is van een datalek en wanneer je deze moet melden (en wanneer niet). Lees meer »

AP ontvangt bijna 21.000 datalekken in 2018

Geschreven op

AP ontvangt bijna 21.000 datalekken in 2018 In 2018 zijn er 20.881 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het aantal meldingen is meer dan verdubbeld ten opzichte van 2017. Lees meer »

Welke rechten hebben betrokkenen onder de AVG?

Geschreven op

Klik hier voor de video: Welke rechten hebben betrokkenen onder de AVG? In het kader van de reeks AVG- dat valt best mee, legt Mr. Sander van de Molen van PrivacyTeam uit wat betrokkenen zijn onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming en we... Lees meer »

Samenwerking met Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen

Geschreven op

Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen kiest voor EasyPrivacy Wij zijn zeer verheugd over het feit dat de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) EasyPrivacy heeft uitgekozen als software om haar leden te helpen eenvoudig (aantoonbaar) aan de... Lees meer »