Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

Aantoonbaar in control, hoe doe je dat?

Geschreven op

Aantoonbaar in control, hoe doe je dat? Als jouw organisatie persoonsgegevens verwerkt, moet je je houden aan de AVG. Dit houdt ook in dat je aantoonbaar zult moeten maken dat je voldoet aan alle van toepassing zijnde verplichtingen. Lees meer »

Norm voor e-mailen in de zorg gepubliceerd

Geschreven op

Norm voor e-mailen in de zorg gepubliceerd In opdracht van het Informatieberaad Zorg hebben ruim 50 experts van 46 verschillende organisaties de afgelopen acht maanden aan een nieuwe norm voor e-mailen in de zorg gewerkt. Lees meer »

99% MKB leeft AVG niet na en Autoriteit Persoonsgegevens loopt zich warm

Geschreven op

99% MKB leeft AVG niet na en Autoriteit Persoonsgegevens loopt zich warm De Autoriteit Persoonsgegevens is zich aan het warm lopen om de AVG te handhaven. Autoriteit Persoonsgegevens voorzitter Aleid Wolfsen legt in een artikel in het FD uit dat m... Lees meer »

Menzis krijgt privacyboete van 50.000 euro

Geschreven op

Menzis krijgt privacyboete van 50.000 euro Zorgverzekeraar Menzis heeft een boete gekregen van 50.000 euro van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) omdat onbevoegde medewerkers toegang hadden tot medische dossiers van klanten. Lees meer »

PrivacyTeam vrijdag en zaterdag op Kerkenbeurs

Geschreven op

Voldoet uw kerk al aan de AVG? Weet u wat u nog mist? Bezoek onze stand op Kerkenbeurs Nederland, de facilitaire vakbeurs voor kerken. 22-23 maart 2019, Jaarbeurs Utrecht. Gratis entree? Gebruik onze code KB2019PRIV en registreer via de website ww... Lees meer »