Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

Direct marketing

Geschreven op

AP biedt duidelijkheid over direct marketing De Autoriteit Persoonsgegevens heeft uitgebreide informatie over de spelregels rond direct marketing op haar website gepubliceerd. Op deze manier biedt de AP duidelijkheid over welke gevolgen de regels... Lees meer »

Nieuwe wet voor het onderwijs

Geschreven op

Minder administratie door nieuwe wet over persoonsgegevens in het onderwijs Ministers Slob en Van Engelshoven (Onderwijs) maken één nieuwe wet over de gegevens van leerlingen, zodat de regels over privacy niet meer versnipperd in tien wetten staan. D Lees meer »

Privacywet AVG is niet mislukt

Geschreven op

'Ondanks verwarring is privacywet AVG niet mislukt' De nieuwe privacywet AVG wordt, ruim honderd dagen na invoering, massaal geschonden, verklaren verschillende juristen op het gebied van privacy. Lees meer »

DPIA: wanneer verplicht?

Geschreven op

Data Privacy Impact Assessment: wanneer verplicht? Wat is een DPIA? In de AVG is bepaald (art. 35 AVG) dat bedrijven en instellingen verplicht zijn om in bepaalde gevallen een ‘gegevensbeschermingseffectbeoordeling’ uit te voeren. Dat Lees meer »

Japan is veilig land voor privacy

Geschreven op

Japan wordt toegevoegd als veilig land voor privacy Zoals bekend heeft de EU met de AVG de meest vergaande privacywetgeving van de wereld. Deze Verordening staat voor veel landen model als ‘best practice’. Bra Lees meer »