Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

NOREA Privacy Control Framework vernieuwd

Geschreven op

NOREA Privacy Control Framework vernieuwd (versie 2.0) In de afgelopen weken heeft NOREA, de beroepsorganisatie van IT-auditors (RE’s), gewerkt aan een nieuwe versie van het Privacy Control Framework (PCF). D Lees meer »

Inzage interne documenten kerkbestuur

Geschreven op

Hof: Interne documenten kerkbestuur vallen onder inzagerecht privacy Interne documenten van een kerkbestuur waarin persoonsgegevens van een lid worden genoemd, vallen onder het inzagerecht van de privacywetgeving. Lees meer »

Privacy boete voor school

Geschreven op

Zweedse toezichthouder legt boete op aan school. De Zweedse autoriteit voor gegevensbescherming (Datainspektionen) heeft een onderzoek uitgevoerd naar een openbare school. Dit na berichten in de media te hebben ontvangen dat het schoolbestuur, in... Lees meer »

Eerste boete onder nieuwe privacywet

Geschreven op

Haga beboet voor onvoldoende interne beveiliging patiëntendossiers Nieuwsbericht AP/16 juli 2019Het HagaZiekenhuis heeft de interne beveiliging van patiëntendossiers niet op orde. Dit blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). D Lees meer »

Datalek een schande?

Geschreven op

Datalek een schande? Nee hoor, vier het met DATALEKKERS! Is het overkomen van een beveiligingsincident een schande? Nee hoor, het is juist goed dat beveiligingsincidenten intern worden gemeld. Lees meer »

Ook iedere maand onze nieuwsbrief ontvangen?