Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

Jaarverslag AP 2019: meer focus op handhaving

Geschreven op

In 2019 focuste de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meer op handhaving van de privacywetgeving. In 2018 lag de nadruk nog op voorlichting over de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming, die in dat jaar van toepassing werd. Lees meer »

Toetsingskader IBP PO/VO van Kennisnet beschikbaar in EasyPrivacy®

Geschreven op

Toetsingskader IBP PO/VO van Kennisnet beschikbaar in EasyPrivacy® Veel onderwijsinstellingen maken sinds oktober 2019 gebruik van het toetsingskader IBP PO/VO van Kennisnet. Dit toetsingskader voor het onderwijs is gebaseerd op de internationale... Lees meer »

AP wijst supermarkten op regels gezichtsherkenning

Geschreven op

AP wijst supermarkten op regels gezichtsherkenning De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de supermarktbranche via branchevereniging CBL gewezen op de regels rond de inzet van gezichtsherkenningscamera’s. M Lees meer »

De AVG viert haar tweede verjaardag

Geschreven op

Kunt u inmiddels de naleving aantoonbaar maken? Op 25 mei 2020 viert de AVG haar tweede verjaardag nadat deze op 25 mei 2018 van kracht is geworden. Ter gelegenheid hiervan hebben Věra Jourová, vice-president voor waarden en transparantie, en Didi... Lees meer »

Temperatuurmeting kan wel

Geschreven op

Deskundigen: temperatuurmeting kan wel na 'draai' toezichthouder Bron: https://fd.nl/ondernemen/1344401/deskundigen-temperatuurmeting-kan-wel-na-draai-toezichthouder In het kort Als werkgevers de temperatuur van hun werknemers meten, maar die gege... Lees meer »

Ook iedere maand onze nieuwsbrief ontvangen?