Op deze plek publiceren wij met enige regelmaat nieuwsberichten over privacy relevante zaken.

Boete van € 35,3 miljoen voor H&M

Geschreven op

De privacy toezichthouder in Hamburg heeft een boete van € 35.258.707,95 opgelegd aan H&M. De leidinggevenden bij het Service Center van H&M in Nürnberg legden jarenlang veel privé gegevens van hun medewerkers vast op een netwerk schijf. Na Lees meer »

Gedragscode NLdigital goedgekeurd door AP

Geschreven op

Gedragscode NLdigital goedgekeurd door AP De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Data Pro Code van branchevereniging NLdigital goedgekeurd. Dit is een gedragscode waarbij organisaties in de ICT-sector zich kunnen aansluiten. Lees meer »

Boete voor BKR vanwege kosten bij inzage persoonsgegevens

Geschreven op

Boete voor BKR vanwege kosten bij inzage persoonsgegevens Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) mag geen geld vragen aan mensen die digitaal hun persoonsgegevens willen inzien. En wanneer mensen per post inzage in hun persoonsgegevens bij BKR... Lees meer »

Jaarverslag AP 2019: meer focus op handhaving

Geschreven op

In 2019 focuste de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meer op handhaving van de privacywetgeving. In 2018 lag de nadruk nog op voorlichting over de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming, die in dat jaar van toepassing werd. Lees meer »

Toetsingskader IBP PO/VO van Kennisnet beschikbaar in EasyPrivacy®

Geschreven op

Toetsingskader IBP PO/VO van Kennisnet beschikbaar in EasyPrivacy® Veel onderwijsinstellingen maken sinds oktober 2019 gebruik van het toetsingskader IBP PO/VO van Kennisnet. Dit toetsingskader voor het onderwijs is gebaseerd op de internationale... Lees meer »

Ook iedere maand onze nieuwsbrief ontvangen?